«سفرهای اخیر "ویلیام برنز" رئیس سازمان سیا به لیبی و اراضی اشغالی فلسطین، حامل نکات و تاثیرات قابل توجهی هستند که در نوع خود پالسهای معناداری را نیز از روندهای آتی معادلات سیاسی و امنیتی منطقه خاورمیانه، به کنشگران مختلف بین المللی ارسال میکنند.»
رحمن قهرمانپور کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: دستگاههای مسوول و نهادهای ذیربط باید سعی کنند از تشدید فضای کنونی جلوگیری کرده و هر اقدامی را که لازم است انجام دهند. در سطح استراتژیک و کلان فضا دارد به سمتی میرود که شرایط برای ایران سخت و سختتر خواهد شد. قهرمانپور در گفتوگو با فرارو درباره رویکرد جدید دولت بایدن درباره مذاکرات احیای برجام ...
شاید برای ما این واژگان خوشایند نباشد، اما باید بپذیریم که عراق جدید، مسیر «استقلال» را در سیاست خارجی و داخلی در پیش گرفته است. این مسیر نه قابل توقف است و نه قابل برگشت. در چنین میدانی، کسی برای ایران فرش قرمز پهن نخواهد کرد که نفوذ سیاسی یا حضور اقتصادیاش در عراق را گسترش دهد. دیگر بازیگران، اعم از ترکیه، آمریکا و اعراب حاشیه خلیج فارس، بازیگری ...
هزینه تنش با جامعه جهانی تنها محدود به فشارهای اقتصادی و تحریم نخواهد بود. حادثه اخیر نشان داد که در میانه فشارهای بینالمللی علیه ایران، چگونه یک رخداد عادی میتواند به مسالهای جدی برای کشور تبدیل شود. تنها نکته قابل درک این است که از تنشزایی هیچ چیزی حاصل کشور نخواهد شد؛ جز هزینه و فشار! شاید همین حالا هم برای تنشزدایی با جامعه جهانی دیر شده ...
در کنار ۱۲ سیگنال مهم و کلیدی، میتوان خطرآفرینترین سیگنال برای ایران ۲۰۲۳ را مشکلات اقتصادی و میدانداری تندروهای داخلی ارزیابی کرد. همین که برای ماههای آتی پالسهای خطرآفرین برای ایران وجود دارد، خود نمود کژکارکردیهایی است.
نظارت بر فضای مجازی و اعمال محدودیتهای اینترنتی، اگرچه مغضوب کاربران، اما در کشورهای مختلف و به دلایل متفاوت، به عنوان راهکاری برای کنترل دغدغههای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی و همچنین وارسی و مراقبت از محتوای قابل انتشار در فضای مجازی و وب جهانی بهکار برده شده است.
اولین و شاید جدیترین چالش بزرگ برای سیاست خارجی ایران در خاورمیانه ۲۰۲۳ مواجهه با سناریویی خطرناک تحت عنوان «امکان وقوع حمله نظامی به ایران» است. سناریویی که وقوع آن میتواند همچون زلزلهای ۱۰ ریشتری معادلات منطقهای را دگرگون کند. سناریویی که حتی فکر کردن به آن نیز میتواند ترسناک باشد. چالشی که احتمال وقوع آن بسیار پایین، اما تامل در ابعاد آن برای ...
مجله آمریکایی فوربس در گزارشی تحلیلی با اشاره به همکاریهای نظامی ایران و روسیه ادعا کرد که جمهوری اسلامی ممکن است تا اکتبر ۲۰۲۳ منتظر بماند تا پهپادها و موشکهای پیشرفتهتری را به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین ارائه کند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: من به عنوان نماینده مردم از رئیس جمهور تقاضا دارم مطابق با قانون با فاطمی امین برخورد کند و به جرمی که وزیرش مرتکب میشود رسیدگی کند.
نخستوزیر تکراری و کودککش رژیم صهیونیستی که هنوز نیامده گزافهگوییاش علیه ایران شروع شده از تلاش کابینه جدید خود علیه برنامه هستهای ایران صحبت کرده است. «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم موقت صهیونیستی و رئیس حزب لیکود چند روز پیش توییتی منتشر کرد و مدعی شد کابینه جدید این رژیم به کار بر حذف برنامه هستهای ایران ادامه خواهد داد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به پرتاب «قائم ۱۰۰» از سوی متخصصان حوزه هوافضای ایران با بیان برخی ادعاهای تکراری گفت، اینگونه اقدامات بیثبات کننده است.